Giv dit barn nyt overskud og mod på tilværelsen – ved hjælp af Neurofeedback træning.
Alle som har problemer med langsom bølgeaktivitet, så deres tænkning bliver tåget og deres dømmekraft og impulskontrol ringe, kan have glæde af Neurofeedback. Det gælder bl.a. mennesker med ADHD / ADD. Neurofeedback ændrer hjernens forbindelses-mønstre, og psyken følger med.
Tanja, 17 år
Tanjas mor fortæller: "Igennem hele min datters skolegang, har hun hængt fast med neglene, og når vi som forældre har forsøgt at søge hjælp i systemet, har det været uden held.
Tanja havde svært ved at forstå ord, hun faldt ud af samtaler, oplevede at hun ikke huskede hvad det handlede om – gik i stå, og ofte tog jeg over som mor….
Det blev hurtigt tydeligt at Tanja fik gavn af Neurofeedback træningen. Søvnen blev forbedret, humøret steg, og Tanja begyndte at tale langt mere, deltog i samtaler i familien. Senere blev hun aktiv i skolen, klarede eksamener - og tog initiativ til at ændre studieretning, hvor hun oplevede at få venner. Tanja fik sågar en kæreste under træningsforløbet…"
Neurofeedback er særligt godt til den, der oplever:
- Koncentrationsbesvær
- Hukommelsesbesvær
- Hyppige skift af fokus
- Bliver let distraheret af sanser og ydre stimuli
- Har svært ved at skabe overblik
- Nervøsitet
- Rastløshed
Hvad er Neurofeedback?
Man kan sammenligne neurofeedback med det at iagttage en andens ansigt under en samtale. Hvis man ser smil og små nik, bliver man belønnet, og man fortsætter med sin fortælling eller med at nå frem til pointen. Men i det øjeblik ens samtalepartner ser ud til at kede sig eller flytter sit blik, skynder man sig med at få fortalt færdig, eller man skifter emne. I neurofeedback er præmien ikke et smil, men en tone eller en bevægelse på skærmen, og det, der hæmmer, er meget mere neutralt end en rynket pande – det er et uønsket hjernemønster. Et hjernemønster som neurofeedback kan hjælpe med at ændre.
Neurofeedback 1 - 2 - 3
Sådan foregår det
Du sidder behageligt i en stol med høretelefoner på, mens dine hjernebaner stille og roligt bliver genoprettet.
Sådan virker det
Neurofeedback stabiliserer hjernen og øger dens spændstighed – udvikler den til at give os flere valgmuligheder med hensyn til hvordan vi vil reagere.
Hvilken ændring kan man forvente?
Bedre fokusering, opmærksomhed og koncentration.
Om Dorthe
Dorthe er uddannet sygeplejerske, og har efteruddannelser i terapi og neurofeedback.
Igennem de sidste 20 år har Dorthe beskæftiget sig med psyken og hjernens samspil.
Dorthe er fascineret over, at hjernen kan trænes til at producere et andet mønster i den elektriske kommunikation, som ofte gør, at det ikke er nødvendigt med yderligere behandling i modsætning til medicin, der ikke ændrer noget ved den grundlæggende hjerneaktivitet.
Skriv til mig, hvis du vil ringes op
...eller hvis du bare er nysgerrig